Fietsen

Fietsen zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, zo wordt het bloed dus sneller rondgepompt door je lichaam en verbrand je meer calorieën. Zo kun je je gezondheid en conditie goed verbeteren. Als je vaak fietst ga je op een gegeven moment rustiger adem halen. Ook zal hartslag wat dalen tijdens het fietsen. Daardoor heb je meer energie en ben je minder snel moe. Door het diepe ademhalen verbeter je ook je longcapaciteit  Als je dan aan lichamelijke beweging doet zal je merken dat je het langer kan volhouden.

Door spinning kan je jouw conditie verbeteren. Spinning is fietsen op een hoog tempo met interval. Dat wil zeggen dat je soms heel hard fietst en daarna weer iets rustiger. Hiervoor moet je wel een goede conditie hebben. Conditie opbouwen is daarom belangrijk wanneer je met spinning begint. Meestal is spinning op muziek dit zorgt dat je op het juiste tempo blijft trappen.

RPM is ook een indoor fiets sport, dan is het de bedoeling dat je op het tempo van de muziek blijft fietsen. Dit is vooral in het begin erg zwaar, omdat de meeste muziek een hoog tempo heeft.