Golfen op vakantie

Golfen wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen hebben het wel eens gedaan en de sport wordt ook populairder onder jongeren. Op steeds meer banen mag je spelen zonder golf brevet wat het voor jongeren erg leuk maakt. Golf is zelfs één van de snelst groeiende sporten van Nederland! Nederland is klein maar heeft qua oppervlakte veel golfbanen. De bekendste zijn: Utrechtse Golfclub ‘de Pan’ Club, De Noordwijkse, Hilversumsche Golf. En er zijn recent veel nieuwe banen bijgekomen in Nederland zoals The Dutch in Spijk, Stippelberg in Bakel en The International bij Schiphol wat ideaal is voor reizigers die hun favoriete sport willen blijven beoefenen. Zoals je kunt zien leeft de sport meer dan ooit en is de sport niet alleen maar toegankelijk voor de rijkere zoals vroeger altijd gedacht werd.

Golfbrevet nodig?

Helaas is het op de grote banen nog altijd niet toegestaan om zonder geldig golfvaardigsheidsbewijs te kunnen golfen. Een aantal golfclubs laten hun leden wel zonde brevet golfen. Meestal kun je alleen afslaan en zijn dit de wat kleinere golfclubs. Als je als buitenland wil golfen op één van onze mooie golfbanen moet je kunnen aantonen dat je lid bent van een golfvereniging in eigen land. Vaak krijgen ze een aantrekkelijke korting op de greenfee.

Op golfvakantie in Nederland

Een golfweekend of weekje inplannen is voor de meeste Nederlanders nog best lastig. Waar ben ik bevoegd voor en welke banen hebben bijvoorbeeld een hotel naast de accommodatie. Het beste kun je op internet afspeuren naar de vele aanbieders op dit vlak. Op de verscheidene websites staat precies beschreven of je een brevet nodig hebt om te spelen of dat je vrij kunt slaan en ongestoord kunt genieten van je golfweekend.

Golfen in Drenthe

In ons eigen kikkerlandje hebben we mooie landschappen zoals in Drenthe. Heerlijk rustig, groen en dus ideaal om te golfen op vakantie. Als je op vakantie bent kun je het beste een golf arrangement nemen. Waardoor het verblijf in een prachtig hotel in Drenthe nog voordeliger wordt. Bij de meeste hotels kun je een arrangement helemaal zelf samenstellen. Fijn! Je kunt je eigen tijden bepalen en de materialen om te gebruiken zijn vrij naar keuze. Als je les wil nemen is daar zeer zeker ook een mogelijkheid voor. Uiteraard is er ook een standaard arrangement waar de meeste aanbieders een overnachting, ontbijt, diner en onbeperkt golf aanbieden. Naast het golfen in Drenthe kun je uiteraard genieten van het mooie groen in ons eigen Drenthe. Prachtige fiets en wandeltochten en dus een ideale vakantie als je van natuur en golf houdt. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op en boek nu dat heerlijk ontspannen weekendje weg naar Drenthe.