Welkom

Sport je geest gezond, niet alleen een naam….

Sport je geest gezond is niet alleen een naam, het is de overtuiging van deze site. Deze site is opgericht om mensen die te maken hebben met een psychiatrische aandoening te motiveren om te gaan sporten. Sport je geest gezond is zo dus niet alleen een naam maar ook een overtuiging. Wat ik niet gaat beweren is dat sport een wondermiddel is tegen iedere kwaal die men maar kan krijgen. Sport is wel een gezonde uitlaatklep voor negativiteit en wat nog meer. Door regelmatig aan sport te zal je aandoening niet overgaan maar ik ben er van overtuigd dat je gezonder wordt en dat dit een positieve weerslag heeft op je geestesgesteldheid. Sport is niet zozeer een vervanger van medicijnen maar versterkt wel de positieve werking van medicijnen. Juist voor mensen die lijden aan een of andere psychiatrische aandoening is sport een van de middelen om in evenwicht te blijven ondanks de vaak moeilijke situatie waar men zich in bevind. Deze site gaat dan ook dieper in op de materie achter psychische aandoeningen en het weer oppakken van sport.

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel vooroordelen over mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn gekomen. Toch wordt dit minder en is er maatschappelijk steeds meer begrip gekomen voor de vaak o zo moeilijke materie. Over sport zijn er ontzettend veel boeken verschenen maar over sport en psychiatrie is er veel minder op de markt. Vaak zijn het praktische problemen waar men tegenaan loopt. Door de jaren heen heb ik veel geleerd van mezelf en anderen en wil dit delen door middel van deze site.

Met de juiste kennis is het voor iedereen mogelijk om een conditie als een paard op te bouwen. Naast dat sportjegeestgezond.nl mensen met psychische klachten wil motiveren om te gaan sporten willen we verder……met allerhande zaken die belangrijk zijn voor het opbouwen en onderhouden van een goede conditie…